60% van de mensen met psychische problemen zoekt geen hulp.
Onder andere door zo’n reacties…
Tijd dus om normaal te doen over psychische problemen!

“Je zoekt gewoon aandacht.”

Je zoekt een oplossing om er uit te geraken. Dat is goed.

Je bent nu meer aan het letten op de manier waarop de boodschap gebracht wordt. De inhoud van de boodschap wordt vaak niet meer gehoord. Meer nog. Het gesprek zal na deze opmerking gewoon stoppen… De andere wordt met deze boodschap terecht gewezen.

Misschien heb je wel gelijk dat de andere aandacht zoekt. Echter, we gaan er van uit dat “aandacht zoeken” verkeerd is. Is er eigenlijk iets mis met aandacht zoeken? Speelt aandacht niet een hele grote rol in ons leven? Kunnen we wel leven zonder aandacht?

De vragen die men zich kan stellen zijn: waar wil men die aandacht dan op gevestigd zien en waarom? Heb ik wel (aandachtig) geluisterd? Begrijp ik wel voldoende waarover het gaat?

Het voorbij gaan aan deze vragen, zorgt ervoor dat men telkens opnieuw je aandacht zal vragen op waar men het moeilijk mee heeft.

Blijf rustig. Neem de tijd om jouw emoties onder controle te krijgen. Probeer vooral te begrijpen waarom men op deze manier naar je aandacht vraagt. Kijk eens hoe jij je zou voelen als jij in de schoenen van de andere zou staan. Kijk wat je kan doen om het voor de andere draaglijker te maken.

Wil je meer weten over psychische problemen en hoe die in mekaar zitten? Op www.geestelijkgezondvlaanderen.be vind je alle info.